Przepisy kulinarne
Piątek, 6 Maja 2016. Ilość przepisów w serwisie: 45457
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Schab w kapuście kiszonej.

Schab w kapuście kiszonej.
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas pieczenia: 1 godzin

Składniki

  • Składniki:
  • 1kg schabu b/k
  • 70dag kapusty kiszonej
  • czosnek 2 ząbki
  • wegeta
  • pieprz ziołowy
  • olej
  • Wiadomo że na większą ilość osób składniki trzeba zwiększyć.

doskonałe na obiad.

Etapy przygotowania

Redakcja poleca użycie do tego przepisu oleju z linii Kujawski z ziołami . Zobacz kulinarne inspiracje z Kujawskim z ziołami TUTAJ

Przygotowanie:
Schab umyć natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami,odstawić na 2godzinki do lodówki.Pokroić w grube plastry i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym  na patelni.Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku.Naczynko  posmarować olejem na dno włożyć połowę kapusty,usmażone mięso i przykryć pozostałą kapustą.Wlać 1/2szkl wody i wierzch kapusty posypać pieprzem ziołowym.Wstawić do nagrzanego  do 200st i piec około godziny.              


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3252