Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

schab w galarecie

schab w galarecie wiola333
Dodane przez:
Czas przygotowania: 70 minut
Czas gotowania: 50 minut
Kaloryczność: 80 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 kg schabu,
  • 2 marchewki,
  • 2 liście laurowe,
  • 4 ziela angielskie,
  • CZOSNEK GRANULOWANY,
  • 4 skrzydełka,
  • 1 kostka rosołowa,
  • żelatyna 3 łyżki,
  • wegeta, pieprz,
  • olej,

pyszne , idealne na święta

Etapy przygotowania

Schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe , zalać wodą aby nakryła mięso, dodać wegetę i pieprz, czosnek granulowany, gotować schab do miękkości, wyjąć ten schab na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i obrana marchewkę zalac woda , dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy i czosnek w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać (rosołu ma być ok 1 litr) . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!