Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

SCHAB PO WARSZAWSKU

SCHAB PO WARSZAWSKU margaret65
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 250g do 300g pieczonego schabu ,
  • 2 łyżki majonezu ,
  • szczypiorek ,
  • listki sałaty ,
  • Na nadzienie:
  • 3 jajka,
  • 150 g utartego i przyprawionego chrzanu ,
  • 50 g masła ,
  • cukier ,
  • sól ,
  • pieprz

Ciekawie wygląda jak i smakuje

Etapy przygotowania

Wykonanie:

Upieczony schab podzielić na 5 porcji. Każdy plaster naciąć, ale nie do końca, tak aby utworzyła się kieszeń. Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami nadzienia, przyprawić do smaku. Farszem napełnić kieszeń, posypać siekanym szczypiorkiem. Nadziane porcje schabu ułożyć na półmisku, lekko posmarować majonezem, udekorować wg uznania


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
24.7.2009

U nas w domu też się robi taki schabik ,z nadzieniem jajeczno chrzanowym :)jest przepyszny. Tylko po obtoczeniu w szczypiorku,układa się go na półmisek i zalewa dodatkowo galaretką,mam zdjęcie w swoich przepisach.daję 5.Pozdrawiam:)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210