Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Schab pieczony ze śliwką

Schab pieczony ze śliwką
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość porcji: 7

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości,
  • 15 dkg śliwek kalifornijskich
  • wegeta,
  • pieprz,
  • papryka ostra,
  • gałka muszkatałowa
  • oliwa
  • czosnek
  • pół szkl. wina czerwonego

Schab jest bardzo soczysty i ma niezwykły aromat

Etapy przygotowania

Schab obmyć, naciąć przez środek otwór,wsadzić śliwki,natrzeć czosnkiem,opruszyć przyprawami, nasmarować oliwą i włożyć do miski wlać do tego wino i pozostawić w lodówce około 2 godziny. Im dłużej będzie w tej zalewie tym lepszy aromat będzie miało mięso. Następnie rozgrzać piekarni 180 st. schab przełożyć do  rękawa do pieczenia i włożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 1 godziny od czasu do czasu obracać,na ok. 15 min. przed końcemrozciąć rękaw  w celu przyrumienienia skórki


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167