Przepisy kulinarne
Wtorek, 7 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44900
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

schab pieczony w plastrach boczku

schab pieczony w plastrach boczku Justa1
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas pieczenia: 1 godzin
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1,5 kg schabu wieprzowgo
  • 10 - 12 plastrów wędzonego - parzonego boczku
  • przyprawa do gyrosa pikantna
  • folia do pieczenia mięs

fajny na specjalną okazję, dobry zarówno na ciepło jak i na zimno

Etapy przygotowania

Schab oczyścić i natrzeć przyprawą do gyrosa i odstawić na około 30 minut  w chłodne miejsce, następnię owijamy go plastrami boczku. Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa foliowego zawiązujemy z obu stron i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200st C. na około 1,5 godziny. Przez ostatnie półgodziny pieczenia zmniejszamy temperaturę pieczenia na 180 st. C.

Tak upieczony schab można podać z gotowym ciemnym sosem do mięs np. Knorra lub przygotować kanapkę dziecku.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
10

gosia47-47

Ilosc dodanych przepisow:
27

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

dudi752

Ilosc dodanych przepisow:
1

DanCake

Ilosc dodanych przepisow:
1

Anna Ewa Mari

Ilosc dodanych przepisow:
2