Przepisy kulinarne
Sobota, 28 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44640
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

schab pieczony w plastrach boczku

schab pieczony w plastrach boczku Justa1
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas pieczenia: 1 godzin
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1,5 kg schabu wieprzowgo
  • 10 - 12 plastrów wędzonego - parzonego boczku
  • przyprawa do gyrosa pikantna
  • folia do pieczenia mięs

fajny na specjalną okazję, dobry zarówno na ciepło jak i na zimno

Etapy przygotowania

Schab oczyścić i natrzeć przyprawą do gyrosa i odstawić na około 30 minut  w chłodne miejsce, następnię owijamy go plastrami boczku. Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa foliowego zawiązujemy z obu stron i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200st C. na około 1,5 godziny. Przez ostatnie półgodziny pieczenia zmniejszamy temperaturę pieczenia na 180 st. C.

Tak upieczony schab można podać z gotowym ciemnym sosem do mięs np. Knorra lub przygotować kanapkę dziecku.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
samsos

Ilosc dodanych przepisow:
22

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

michałbernaci

Ilosc dodanych przepisow:
1