Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43564
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

schab pieczony w plastrach boczku

schab pieczony w plastrach boczku Justa1
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas pieczenia: 1 godzin
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1,5 kg schabu wieprzowgo
  • 10 - 12 plastrów wędzonego - parzonego boczku
  • przyprawa do gyrosa pikantna
  • folia do pieczenia mięs

fajny na specjalną okazję, dobry zarówno na ciepło jak i na zimno

Etapy przygotowania

Schab oczyścić i natrzeć przyprawą do gyrosa i odstawić na około 30 minut  w chłodne miejsce, następnię owijamy go plastrami boczku. Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa foliowego zawiązujemy z obu stron i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200st C. na około 1,5 godziny. Przez ostatnie półgodziny pieczenia zmniejszamy temperaturę pieczenia na 180 st. C.

Tak upieczony schab można podać z gotowym ciemnym sosem do mięs np. Knorra lub przygotować kanapkę dziecku.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!