Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Schab pieczony w musztardzie

Schab pieczony w musztardzie  iziona
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 dni
Czas pieczenia: 90 minut

Składniki

  • 1.5 kg schabu bez kości
  • 1/2 słoiczka czosnku w aromatyzowanym oleju
  • 2 łyżeczki soli peklowej
  • świeżo mielony pieprz
  • 4 łyżki ostrej musztardy

Schab można podawać na ciepło lub na zimno cienko pokrojone jak wędlinę.

Etapy przygotowania

Schab umyć i dokładnie osuszyć następnie natrzeć sola peklowa i zostawic w lodówce na 2 godziny po tym czasie mieso naciąć w kilkunastu miejscach ostrym nożem i w otwory wcisnąć czosnek, mieso posypać sporą ilością pieprzu i dodatkowo jeszcze 1/2 łyzeczki soli po wierzchu posmarować musztardą. Przygotowane mieso  umieścić w woreczku do pieczenia i ułożyć go w brytfance, odstawić na noc do lodówki, następnie dolać do brytfanny 1 szklankę wody i piec około 1.5 godz w 190-200 st po upieczeniu zostawić w woreczku do przestudzenia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194