Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rolada z miesa mielonego

Rolada z miesa mielonego ania
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego( dowolne mięso drobiowe łączone z mięsem wieprzowym)
  • 1 bułka ( namoczona w wodzie lub mleku)
  • jajo
  • cebula pokrojona w kostkę
  • 250 g sera żółtego pokrojonego w plastry
  • 250 g pieczarek, oczyszczonych, pokrojonych w kostkę
  • 150 g papryki marynowanej pokrojonej w paski
  • 200 g boczku pokrojonego w plasterki do wyłożenia blaszki

Smaczne mięso na kanapki lub do obiadu.Pyszna na zimno i na ciepło.

Etapy przygotowania

Cebule zeszklić na oleju, pod koniec smażenia dodać pieczarki, smażyć do czasu, aż pieczarki nie będą surowe, wystudzić.
Mięso przełożyć do miski, dodać, bułkę, jajo, doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę.
Następnie  mięso rozwałkowujemy miedzy dwoma kawałkami foli tworząc prostokąt. folię z wierzchu zdejmujemy i układamy pieczarki i plasterki sera żółtego a na boku paprykę. Wykorzystując spodnią folię zwijamy mięso w roladę.
Foremkę( ja użyłam tradycyjnej keksówki), wysmarować tłuszczem ułożyć plasterki boczku. Do foremki wkładamy masę mięsną , łączeniem do spodu.  pieczemy ok.  60 minut w 200*C ( ja pod koniec pieczenia sprawdzam patyczkiem, czy wypływa ze środka pieczeni „surowy sok”).


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
15.4.2014

wspaniała roladka





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212