Przepisy kulinarne
Środa, 17 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44178
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Polędwiczki z Indyka

Polędwiczki z Indyka potok4
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 1/2 kg polędwicy z indyka
  • 1 puszka fasoli konserwowej długiej zielonej
  • 2 duże cebule
  • masło
  • czosnek
  • bułka tarta
  • przyprawy : suszone zioła, przyprawa do mięs

Pyszne, bardzo proste poledwiczki !

Etapy przygotowania

Poledwicę z indyka należy obsypać przyprawami i tak zostawić na około 1,5 godz. Można też nasmarować polędwicę dodatkowo wycisniętym czosnkiem.

Kroimy polędwicę w plastry i lekko rozbijamy tłuczkiem.

Na tłuszczu lekko podsmażamy polędwiczki z obu stron. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w duże, szerokie plastry oraz odrobine wody i wszystko razem dusimy przez około 20 minut - aż polędwiczki będą miękkie.

W międzyczasie fasolę konserwową wraz z zalewą podgrzewamy w garnku.

Przygotowujemy zasmażkę : masło rozpuszczamy na ogniu dodając odrobinę bułki tartej.

Polędwiczki mieszamy z fasolą orazm polewamy zasmażką.

UWAGA !

Jest to najprostsza wersja potrawy, można puścić wodze fantazji i próbować dodawać różne inne składniki np cukinię - bardzo polecam !


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

Ilosc dodanych przepisow:
404