Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś z kurczaka w galarecie

Pierś z kurczaka w galarecie Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 180 minut
Ilość porcji: 30

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • włoszczyzna bez kapusty
  • żelatyna 1 opakowanie na 2 litry wody
  • groszek konserwowy
  • papryka czerwona
  • natka z pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny
  • cytryna do dekoracji

Bardzo smaczna pierś w galarecie,polecam.

Etapy przygotowania

Pierś z kurczaka ugotować na małym ogniu w 2 litrach wody, razem z włoszczyzną i 1 łyżka przyprawy kucharek. Gotujemy jak rosół na bardzo małym ogniu inaczej będzie mętny wywar.
Gdy piersi są miękkie wyjąć na talerz, rosół przecedzić. Żelatynę namoczyć w 1 szklance zimnej wody, gdy spęcznieje dodać do rosołu, moment zagotować, przecedzić dwukrotnie przez gazę, doprawić cukrem i sokiem z cytryny i pieprzem.
Na dno prostokątnej blaszki do ciasta, ułożyć pokrojoną marchewkę z rosołu, groszek konserwowy, cieniutko pokrojoną paprykę, pierś pokroić w plastry, zalać tężejącą galaretką. Odstawić w chłodne miejsce żeby dobrze zastygła.

Pokroić w kwadraty,udekorować plastrami cytryny.
Smacznego.:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
21.10.2009

a czemu jest to w dziale ryby ? jak w składzie nie ma ryby szkoda bo mam dziś ochotę na rybkę.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194