Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem ewelka_rewelka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 pierś z indyka
  • pół paczki szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka śmietany 12%
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • czosnek granulowany
  • oliwa z oliwek

Dietetyczny, szybki w przygotowaniu przepis na smaczny obiad.

Etapy przygotowania

Pierś z indyka umyć, odciąć wszystkie tłuszczyki:-) Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do kurczaka. Szpinak rozmrozić na patelni, aż woda odparuje, doprawić solą i pieprzem oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać śmietanę i jajko. W piersi wyciąć kieszeń, nafaszerować szpinakiem. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą z oliwek włożyć pierś. Zamknąć pokrywką. Piec w temperaturze 180st.C na termoobiegu 90 minut. Można podawać z sosem serowym, doskonale sie komponuje. Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
15.6.2010

Baaardzo zachęcające, uwielbiam pierś z indyka i szpinak. A może by tam do środka wrzucić jeszcze suszone pomidory, albo jakieś orzechy?





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36