Przepisy kulinarne
Środa, 4 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44609
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś kurczaka ze szpinakiem

Pierś kurczaka ze szpinakiem Mariola
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Czas smażenia: 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • paczka szpinaku
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1\5 kostki masła
  • bułka tarta, mąka, 2-3 jajka > panierka
  • olej do smażenia

Dobre na każdą okazję, na obiad na danie główne, na uroczystości itp.

Etapy przygotowania

Piersi kurczaka rozbić na średnie kotlety, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak podsmażyć na maśle,dodać rozgnieciony czosnek i sól.Smażyć do momentu aż odparuje woda.Ostudzić. Szpinakiem nadziewać rozbite wcześniej schabiki i porobić zawijasy. Następnie panierować i smażyć na rozgrzanym oleju.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3010

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62