Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś kurczaka ze szpinakiem

Pierś kurczaka ze szpinakiem Mariola
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Czas smażenia: 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • paczka szpinaku
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1\5 kostki masła
  • bułka tarta, mąka, 2-3 jajka > panierka
  • olej do smażenia

Dobre na każdą okazję, na obiad na danie główne, na uroczystości itp.

Etapy przygotowania

Piersi kurczaka rozbić na średnie kotlety, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak podsmażyć na maśle,dodać rozgnieciony czosnek i sól.Smażyć do momentu aż odparuje woda.Ostudzić. Szpinakiem nadziewać rozbite wcześniej schabiki i porobić zawijasy. Następnie panierować i smażyć na rozgrzanym oleju.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!