Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 22 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44448
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś kurczaka ze szpinakiem

Pierś kurczaka ze szpinakiem Mariola
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Czas smażenia: 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • paczka szpinaku
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1\5 kostki masła
  • bułka tarta, mąka, 2-3 jajka > panierka
  • olej do smażenia

Dobre na każdą okazję, na obiad na danie główne, na uroczystości itp.

Etapy przygotowania

Piersi kurczaka rozbić na średnie kotlety, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak podsmażyć na maśle,dodać rozgnieciony czosnek i sól.Smażyć do momentu aż odparuje woda.Ostudzić. Szpinakiem nadziewać rozbite wcześniej schabiki i porobić zawijasy. Następnie panierować i smażyć na rozgrzanym oleju.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
547

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282