Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pieczona golonka z indyka

Pieczona golonka z indyka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 90 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • - 2 golonki z indyka
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 łyżeczka imbiru
  • - 2 łyżki soku z cytryny
  • - 1/2 łyżeczki kolendry
  • - sól
  • - 3 łyżki oliwy

Mięsko palce lizać:)

Etapy przygotowania

   

1.     Golonkę myjemy i osuszamy;

 

2.     Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy imbir, sok z cytryny, sól, kolendrę, oliwę i dokładnie mieszamy;

 

3.     Golonki zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce;

 

4.     Mięso pieczemy w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny co jakiś czas polewając wytworzonym sosem.

 

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
31.5.2010

Bardzo lubię tę część indyka. Bardziej niż pierś z pewnością. Twoja wersja oryginalna przyznam a raczej orientalna, musi równie pysznie smakować:) U mnie tatko piecze z cebulą, czosnkiem, marchewką i rodzynkami:)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194