Przepisy kulinarne
Wtorek, 16 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44177
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

pieczeń z mięsa mielonego

pieczeń z mięsa mielonego
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut

Składniki

  • - 1/2 kg mięsa mielonego
  • - 1 jajko
  • - 2 łyżki bułki tartej
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 2 łyżeczki vegety
  • - pęczek koperku
  • - 10 dag startego żółtego sera
  • - pół szklanki zielonego groszku
  • - papryka mielona słodka, majeranek

Pyszna pieczeń:)

Etapy przygotowania

  1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, vegetę, drobno pokrojony koperek i dokładnie mieszamy;
  2. Mięso wykładamy na pergamin i formujemy "placek" grubości około 1 cm, posypujemy serem żółtym i groszkiem, zwijamy mięso,  zaklejamy boki;
  3. Wkładamy mięso do keksówki, posypujemy papryką, majerankiem i pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni C, 15 minut przed końcem pieczenia odlewamy wytworzony sos.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
24.4.2010

Taka pieczeń z pewnością posmakuje mojej rodzinie.





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2934

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

Ilosc dodanych przepisow:
404