Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Mięso do obiadu

Mięso do obiadu Iza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut
Czas pieczenia: 90 minut
Ilość porcji: 7

Składniki

  • 0,5 kg. schabu bez kości
  • 3-4 marchewki
  • 2 cebule
  • kostka rosołowa
  • smalec
  • pieprz,sól,liście laurowe, ziele angielskie

Świetne na niedzielny obiad.

Etapy przygotowania

Mięso kroimy na średniej wielkości plastry i podsmażamy na smalcu. Marchew i cebulę kroimy w plastry i podduszamy na patelni. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym a na nie kładziemy marchew i cebulę. Gotujemy bulion i zalewamy mięso, posypujemy solą i pieprzem oraz liściami laurowymi i ziele angielskie. Wstawiamy do piekarnika na ok.90 minut w tem.200 stopni.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!