Przepisy kulinarne
Sobota, 28 Lutego 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44600
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Mięso do obiadu

Mięso do obiadu Iza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut
Czas pieczenia: 90 minut
Ilość porcji: 7

Składniki

  • 0,5 kg. schabu bez kości
  • 3-4 marchewki
  • 2 cebule
  • kostka rosołowa
  • smalec
  • pieprz,sól,liście laurowe, ziele angielskie

Świetne na niedzielny obiad.

Etapy przygotowania

Mięso kroimy na średniej wielkości plastry i podsmażamy na smalcu. Marchew i cebulę kroimy w plastry i podduszamy na patelni. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym a na nie kładziemy marchew i cebulę. Gotujemy bulion i zalewamy mięso, posypujemy solą i pieprzem oraz liściami laurowymi i ziele angielskie. Wstawiamy do piekarnika na ok.90 minut w tem.200 stopni.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3008

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
11

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

Smakchwili

Ilosc dodanych przepisow:
1

AozoraNakigoe

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

sweetspoon

Ilosc dodanych przepisow:
2

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
108