Przepisy kulinarne
Środa, 1 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

ŁOPATKA WIEPRZOWA W SOSIE

ŁOPATKA WIEPRZOWA W SOSIE EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas duszenia: 45 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • ok.80 dkg łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula
  • 2 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • maggi w płynie
  • woda
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki śmietany

Szybkie i proste danie na obiad.

Etapy przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w plastry. Podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy. Zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso, dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy do miękkości. Gdy nasze mięso jest miękkie rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i śmietaną i zagęszczamy sos. Zagotowujemy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406