Przepisy kulinarne
Sobota, 5 Września 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45135
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kotlety schabowe duszone z cebulką i pieczarkami :

Kotlety schabowe duszone z cebulką i pieczarkami : Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas duszenia: 10 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 duże kotlety schabowe bez kości
  • 8 pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 kostka mięsna Winiar
  • 1 szklanka wody
  • olej słonecznikowy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka smalcu

Jeszcze jedna wersja duszonych kotletów schabowych .

Etapy przygotowania

   

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa . Przekroić każdy na dwa .posolić , popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na smalcu z olejem .Przełożyć do szerokiego garnka. Osobno usmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki w pół plasterkach. Cebulę i pieczarki wrzucić na kotlety. Dodać pokruszoną kostkę mięsną , masło i wodę. Dusić na małym gazie 10 minut , przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .Pokrywka od garnka ma być lekko uchylona tak by połowa płynu odparowała.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
03.6.2009

same smaczne składniki aż jeść się chce

 
31.5.2009

coś pysznego !

 
31.5.2009

Bunia,ale apetycznie wyglądają,miłego wieczora.Pozdrawiam





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
238

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
12

Kobi

Ilosc dodanych przepisow:
3