Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Klops - pieczeń z jajkiem

Klops  -  pieczeń z jajkiem Aseret
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość porcji: 12

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 70 dag
  • cebula 1 szt
  • sucha kajzerka 1 szt
  • masło 2 łyżki
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • jajka 4 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta

Malownicze plastry klopsa, czyli inaczej pieczeni, smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

Etapy przygotowania

Namoczyć kajzerkę w letniej wodzie i dobrze odcisnąć, cebulę, obrać, drobno posiekać i  zeszklić na maśle.
Do dzisiejszego klopsa dodałam odrobinę świeżego imbiru i parę pieczarek, które drobno posiekałam i dodałam do podsmażanej na maśle cebuli .
Trzy jajka ugotować na twardo.

Wymieszać mięso z surowym jajkiem, kajzerką, cebulą i roztartym czosnkiem na gładką  masę.
 Doprawić.

Wyłożyć papierem do pieczenia formę - keksówkę.
Połowę masy mięsnej ułożyć na dnie formy.
Włożyć obrane jajka na twardo i przykryć resztą masy mięsnej.

Posypać posiekaną natką.
 Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200° C na około pół godziny.
Sprawdzić patyczkiem, czy klops jest upieczony.
Przepyszny do pieczywa, zarówno na gorąco jak i na zimno.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167