Przepisy kulinarne
Sobota, 28 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44640
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kiełbasa czosnkowa w słoiku

Kiełbasa czosnkowa w słoiku Ja
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 2 godzin

Składniki

  • 2 kg mięsa wieprzowego (łopatka, kakówka)
  • główka czosnku (dośc spora)
  • pół marchwi
  • kawałek pietruszki
  • suszona cebula (1 łyżka)
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • majeranek
  • 3 ziarnka ziela angielskiego
  • 4 ziarnka jałowca
  • szczypta koleandry

Wspaniała swojska kiełbasa z czosnkiem w słoikach, Można ją bardzo długo przechowywac.

Etapy przygotowania

Mięso zmielic na grubym sicie, łącznie z czosnkiem marchwią i pietruszką,zostawic chudy kawałek( pokroic w kostke). Wszystko dokładnie wymieszac i doprawic pryprawami do smaku (ziele angielskie, jałowiec i koleandrę zmiażdżyc).  Masę mięsną nałożyc do słoików na 3/4 wysokości, dokłądnie zakręcic i zagotowac tak jak inne przetwory.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.10.2011

Fajny przepis, mam pytanie czy marchew i pietruszka mają być surowe?Z góry dziękuję za odpowiedz.

 
09.6.2010

Wszystkie przetwory mięsne typu kiełbasa czy mielonka należy pasteryzować dłużej niż inne np. owoce czy warzywa i dwa razy. A robi się to po to, aby uniknąć zatrucia jadem kiełbasianym.

 
09.6.2010

super przepis wychodzi extra smaczne wielkie dzięki, bo od dawna takiego szukałem





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
samsos

Ilosc dodanych przepisow:
22

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

michałbernaci

Ilosc dodanych przepisow:
1