Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Keks mięsny wieprzowo- drobiowy

Keks mięsny wieprzowo- drobiowy Joanna 55
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 3 srednie cebule
  • 1 czerstwa bułka namoczona w bulionie lub mleku i osączona
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • Pieprz zmielony kolorowy
  • Sól lub Vegeta Natur
  • 2 keksówki natłuszczone i wysłane papierem do pieczenia

pyszny domowy klops zarówno na ciepło jak i na kanapki

Etapy przygotowania

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Mięso drobiowe pokroić w grubszą kostkę, przyprawić i odstawić.
Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, dodać czosnek, chwilę podsmażyć i wystudzić.
Do mięsa mielonego dodać pokrojone mięso z kurczaka, jajka, bułkę,cebulę z czosnkiem, majonez, oraz przyprawy. Dokładnie wyrobić.
Masę mięsną przełożyć do keksówek. Rękę nawilżyć olejem i dokładnie wyrównać jednoczesnie uklepując masę mięsną, aby wypchać powietrze.
Wstawić do piekarnika na 1 godzinę i 20 minut. Wstawić też naczynie z wodą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36