Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

" Karkówka na ostro "

" Karkówka na ostro " Ostra Na słodko
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Czas pieczenia: 80 minut
Kaloryczność: 150 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • - karkówka w całości - 1kg
  • - sól kuchenna - 1 kg
  • - musztarda francuska - 200 g

Pyszna karkówka z chrupiącą musztardową skórką.

Etapy przygotowania

 

Karczek myjemy i oczyszczamy z dużych kawałków tłuszczu.

Delikatnie nakłuwamy szpikulcem.

Smarujemy obficie musztardą francuską.

Blachę z piekarnika wysypujemy solą, tak by powstała centymetrowa warstwa.

Przekładamy karkówkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C.

Pieczemy przez około 90 do 120 minut –  w zależności od wielkości mięsa.

W trakcie pieczenia obracamy i polewamy sosem.

Podajemy solo lub z przyrumienioną cebulką.

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210