Przepisy kulinarne
Niedziela, 14 Lutego 2016. Ilość przepisów w serwisie: 45433
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KARCZEK PIECZONY

KARCZEK PIECZONY
Dodane przez:
Czas przygotowania: 5 godzin

Składniki

  • - 1,5 kg karczku
  • - 3 ząbki czosnku
  • - sól, majeranek, tymianek, vegeta (po 1 łyżce)
  • - 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

Pyszne, soczyste mięso, o wiele lepsze niż wędliny polecane w sklepie:)

Etapy przygotowania

   

1.     Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy karczek przyprawami
i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny (ja pozostawiam mięso w przyprawach na noc);

 

2.     Wkładamy mięso w rękaw do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C na 2 godziny, następnie pieczemy jeszcze 30 minut bez rękawa, aby mięso się zrumieniło.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
07.4.2010

Nie ma to jak domowe mięsa.





REKLAMA

Sonda