Przepisy kulinarne
Czwartek, 18 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44429
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KARCZEK PIECZONY

KARCZEK PIECZONY
Dodane przez:
Czas przygotowania: 5 godzin

Składniki

  • - 1,5 kg karczku
  • - 3 ząbki czosnku
  • - sól, majeranek, tymianek, vegeta (po 1 łyżce)
  • - 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

Pyszne, soczyste mięso, o wiele lepsze niż wędliny polecane w sklepie:)

Etapy przygotowania

   

1.     Mięso myjemy i osuszamy. Nacieramy karczek przyprawami
i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny (ja pozostawiam mięso w przyprawach na noc);

 

2.     Wkładamy mięso w rękaw do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C na 2 godziny, następnie pieczemy jeszcze 30 minut bez rękawa, aby mięso się zrumieniło.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
07.4.2010

Nie ma to jak domowe mięsa.





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962