Przepisy kulinarne
Czwartek, 18 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44180
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Karczek duszony

Karczek duszony andzia
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 1 karczek
  • Marynata:
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • olej
  • sól pierz w ziarenkach
  • majeranek
  • liść laurowy
  • ziele ang.
  • 1 kg dużych, twardych pieczarek
  • 3 duże cebule
  • mąka

Nie ma to jak karczek!!

Etapy przygotowania

Mięso pokroić na porcje , włożyć w przygotowaną marynatę i pozostawić na ok. 40 min. .Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć kawałki karczku opruszone  mąką. Następnie przekładać je do garczka z ok. 1 litrem wywaru i dusić pod przykryciem . W tym czasie pieczarki i cebulę pokroić w grube plastry , włożyć do mięsa i pozostawić na gazie  dopuki mięsko nie będzie miękkie .Jeśli sos nie jest wystarczająco gęsty należy przygotować zawiesinę z mąki i wody .

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935