Przepisy kulinarne
Wtorek, 4 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45061
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz z serc wieprzowych

Gulasz z serc wieprzowych foka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin

Składniki

  • 3 serca wieprzowe/1,50kg/
  • 20 dag włoszczyzny
  • 5 dag mąki
  • sól
  • 2-3 liście laurowe
  • pieprz
  • ziele angielskie/5ziarenek/
  • 15 dag masła
  • 2-3cebule
  • majeranek

mój własny przepis

Etapy przygotowania

Serca opłukać zalać zimną wodą dodać sól i gotować powoli.Gdy mięso się dogotywuje dodać włoszczyznę i ugotować.Miękkie serca wyjąć ,pokroić w paski.Tłuszcz lekko zrumienić z pokrojona cebulką i mąką zasmażkę rozprowadzić  wywarem z serc zagotować wymieszać z pokrojonym mięsem dodać przyprawy zagotować.Podawać z ziemniakami i różnymi warzywami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
01.6.2013

coś pysznego:) zamiast ziemniaków zrobiłam pęczak:)

 
05.2.2010

Gulasz z serc wieprzowych jest pyszny. Polecam również z serc lub żołądków drobiowych. Pycha.

 
18.7.2009

Uwielbiam !!! Mniam :)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3135

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
32

kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
186

mlemmlem

Ilosc dodanych przepisow:
3

nena1911

Ilosc dodanych przepisow:
2

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
121

zinas

Ilosc dodanych przepisow:
3

dori12dori

Ilosc dodanych przepisow:
1