Przepisy kulinarne
Piątek, 21 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44279
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Duszony karczek z cebulą, pieczarkami i serem żółtym

Duszony karczek z cebulą, pieczarkami i serem żółtym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 1.5 kg karczku
  • 3 cebule
  • 0.5 kg pieczarek
  • ketchup
  • olej
  • ser żółty (plastry)
  • przyprawa bazylia lub oregano
  • majonez

Danie dobre na różne okazje.

Etapy przygotowania

Karczek po umyciu kroimy na plastry 1 cm, jeśli kawałki karczku są dosyć małe możemy je rozbić tłuczkiem. Następnie bierzemy ketchup i każdy z plastrów smarujemy po obu stronach (nie solimy). Później bierzemy olej  smarujemy brytfankę lub naczynie żaroodporne w której rozkładamy na całość karczek. Na plastry karczku czyli na całość rozkładamy pokrojoną cebulę, pieczarki oraz plastry sera żółtego. Ser żółty smarujemy niewielką ilością majonezu oraz posypujemy bazylią lub oregano. Możemy troszeczkę posypać solą pieczarki. Naczynie lub brytfanka powinna być przykryta a pod koniec odkryć.
Po wyłożeniu wszystkiego wkładamy do piekarnika, który powinien być ustawiony na 180 stopni.
Czas duszenia do 2 godzin.
Przepis ten przekazałem znajomym i bardzo im smakuje. Dobre jest na różnego rodzaju imprezy.
Życzę smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
1

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
132