Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Drobiowa pieczeń

Drobiowa pieczeń
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 75 minut
Kaloryczność: 240 kcal
Ilość porcji: 10

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • mała i duża cebula
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • 20 dag chudego wędzonego boczku w plastrach
  • 4 łyżki masła
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • rozmaryn, sól, pieprz

Etapy przygotowania

Dużą cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła. Bułkę tartą zalać śmietaną, odstawić. Fasolkę szparagową oczyścić.

Mięso wyrobić z podsmażoną cebulą, namoczoną bułką, jajkami oraz rozmarynem, solą i pieprzem.

Formę wyłożyć plastrami boczku, włożyć połowę masy mięsnej. Ułożyć fasolkę szparagową, przykryć resztą mięsa, docisnąć. Piec 1 godzinę 15 minut w temp. 200°C.

Marchewki obrać, blanszować 5 minut w osolonej wodzie. Wyjąć, pokroić w kostkę wraz z obraną małą cebulą. Warzywa smażyć kilka minut na reszcie masła i podawać do gotowej pieczeni.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
14.10.2008

pieczen wyszła przepyszna,smakowala bardzo calej rodzince..przepis godny polecenia..





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!