Przepisy kulinarne
Piątek, 27 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44635
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Drobiowa pieczeń

Drobiowa pieczeń
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 75 minut
Kaloryczność: 240 kcal
Ilość porcji: 10

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • mała i duża cebula
  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • 20 dag chudego wędzonego boczku w plastrach
  • 4 łyżki masła
  • 5 łyżek tartej bułki
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • rozmaryn, sól, pieprz

Etapy przygotowania

Dużą cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła. Bułkę tartą zalać śmietaną, odstawić. Fasolkę szparagową oczyścić.

Mięso wyrobić z podsmażoną cebulą, namoczoną bułką, jajkami oraz rozmarynem, solą i pieprzem.

Formę wyłożyć plastrami boczku, włożyć połowę masy mięsnej. Ułożyć fasolkę szparagową, przykryć resztą mięsa, docisnąć. Piec 1 godzinę 15 minut w temp. 200°C.

Marchewki obrać, blanszować 5 minut w osolonej wodzie. Wyjąć, pokroić w kostkę wraz z obraną małą cebulą. Warzywa smażyć kilka minut na reszcie masła i podawać do gotowej pieczeni.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
14.10.2008

pieczen wyszła przepyszna,smakowala bardzo calej rodzince..przepis godny polecenia..





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
samsos

Ilosc dodanych przepisow:
22

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

medon

Ilosc dodanych przepisow:
175

michałbernaci

Ilosc dodanych przepisow:
1