Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44685
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Boczek z patelni

Boczek z patelni ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

  • 1 kg świeżego boczku bez skóry
  • 4 cebule
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • czosnek granulowany

Super boczek smażony z cebulką....

Etapy przygotowania

Boczek umyć i pokroić na paski o grubości około 5mm.
Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i odstawić na 20 minut.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek.
Smażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy boczek jest ładnie zrumieniony dodać cebulę.
Smażyć do miękkości cebuli.
Podawać np. z pieczywem i dużą ilością musztardy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
15

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
25

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
21

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

Katkabx

Ilosc dodanych przepisow:
1