Przepisy kulinarne
Piątek, 28 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44355
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Boczek z patelni

Boczek z patelni ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

  • 1 kg świeżego boczku bez skóry
  • 4 cebule
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • czosnek granulowany

Super boczek smażony z cebulką....

Etapy przygotowania

Boczek umyć i pokroić na paski o grubości około 5mm.
Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i odstawić na 20 minut.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek.
Smażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy boczek jest ładnie zrumieniony dodać cebulę.
Smażyć do miękkości cebuli.
Podawać np. z pieczywem i dużą ilością musztardy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
214

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2960

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5