Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Befsztyk wołowy - mielony smażony z cebulką ;

Befsztyk  wołowy - mielony smażony z cebulką ; Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 8 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 30 dag zmielonej polędwicy wołowej
  • 1 żółtko
  • 1,5 łyżki smalcu
  • 1,5 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz mielony
  • sól
  • 1 cebula

Bardzo proste danie – jego jakość zależy od jakości użytego mięsa .

Etapy przygotowania

Mięso zmielone  doprawić pieprzem i solą  zmieszać z żółtkiem i łyżką wody . Uformować 2 owalne befsztyki , oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron ( ok. 4 minuty z każdej strony ) .Stopień wysmażenia zależy od indywidualnego upodobania .Jeśli ktoś lubi befsztyki krwiste -smaży krócej , jeśli przeciwnie - dłużej .Osobno na drugiej patelni usmażyć na rumiano pokrojoną w piórka cebulę  ( na ½ łyżki smalcu zmieszanej z ½ łyżki masła ).
Podawać na wygrzanych talerzach obłożone cebulką i polane tłuszczykiem ze smażenia.
 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
21.7.2009

jak zawsze bardzo apetyczne

 
20.7.2009

Pychotka!:)

 
20.7.2009

oj,pyszne jedzonko.





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36