Jeż

Ocena:

4.33 (201)

  • 1 godz. 30 min.
Wykonanie jeża zajmuje trochę czasu, ale warto go poświęcić, ponieważ efekt jest znakomity.

Składniki:

  • 2 kostki margaryny
  • szklanka cukru
  • 1 gorzka czekolada
  • łyżka kakao
  • 5 jajek
  • 5 paczek herbatników
  • olejek migdałowy
  • migdały na kolce [1 opakowanie]

Jeż - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Margarynę, cukier, czekoladę [połamana] roztopić w wysokim garnku. Lekko przestudzić. Następnie ubijać mikserem lub trzepaczką i dodawać po jednym jajku. Na koniec kakao i zapach - ubić. Dodać drobno pokruszone herbatniki, wymieszać łyżką. Dobrze wystudzić i uformować jeża. Powtykać kolce z pokrojonych migdałów. Oczy i nos zrobić z czarnych jagód lub porzeczek albo rodzynek. Migdały najlepiej kroić żyletką.
  • Smacznego !
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne