Hamburgery z łososia

Ocena:

4.51 (187)

  • 15 min.
  • dla 6 osób

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 210 kcal Składniki na 4–6 porcji

Składniki:

  • 3/4 kg koletów z łososia
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • po łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżka przyprawy do ryb PRYMAT
  • sól
  • pieprz
  • olej

Hamburgery z łososia - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety zemleć w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekać nożem.
  • W misce wymieszać mus rybny ze śmietaną, posiekaną cebulą, szczypiorkiem, natką pietruszki, mąką, przyprawa do ryb, solą i pieprzem (jeśli masa będzie zbyt rzadką dodać trochę bułki tartej). Uformować z masy płaskie kotlety.
  • Posmarować olejem i piec na mocno rozgrzanym ruszcie po około 5 minut z każdej strony.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne