Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Kolacje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego  bernika
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kulka sera mozzarella
  • ok 15 dag sera zółtego gouda startego
  • troche szynki moze jakies 15 dag
  • czerwona papryka
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • łyzeczka mleka
  • łyzeczka ziół prowansalskich lub oregano, tymianek
  • szczypta pieprzu

Wytrawna wersja z ciasta francuskiego - nadziewana rolada.

Etapy przygotowania

Ciasto rozwinac i połozyc na blaszce na papierze do pieczenia. Jajka połaczyć ze startym serem pieprzem oraz ziołami i zmiksowac na jednolitą masę. Szynke, mozzarelle pokroić w kostke, Papryke w paseczki. Na ciescie rozsmarowac połowe z masy jajecznej, ułozyc na cieście szynke, ser i papryke, zalac reszta masy i zwinać w rolade. Lekko z wierzchu nakłuc widelcem, posmarowac żołtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawic do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut w 210 stopni.
Pyszna na swieżo po upieczeniu ale bardzo krucha, za to nastepnego dnia równie dobra ale bardziej zwarta. Corka zjadła w 2 dni prawie całą:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.3.2010

świetna rolada:)

 
16.3.2010

myslę,że gdyby dodac pieczarki z cebulką,byloby jeszcze smaczniejsze,ale przepis warty wypróbowania,pozdrawiam





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210