Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Kolacje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego

Wytrawna rolada z ciasta francuskiego  bernika
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • kulka sera mozzarella
  • ok 15 dag sera zółtego gouda startego
  • troche szynki moze jakies 15 dag
  • czerwona papryka
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • łyzeczka mleka
  • łyzeczka ziół prowansalskich lub oregano, tymianek
  • szczypta pieprzu

Wytrawna wersja z ciasta francuskiego - nadziewana rolada.

Etapy przygotowania

Ciasto rozwinac i połozyc na blaszce na papierze do pieczenia. Jajka połaczyć ze startym serem pieprzem oraz ziołami i zmiksowac na jednolitą masę. Szynke, mozzarelle pokroić w kostke, Papryke w paseczki. Na ciescie rozsmarowac połowe z masy jajecznej, ułozyc na cieście szynke, ser i papryke, zalac reszta masy i zwinać w rolade. Lekko z wierzchu nakłuc widelcem, posmarowac żołtkiem wymieszanym z mlekiem. Wstawic do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut w 210 stopni.
Pyszna na swieżo po upieczeniu ale bardzo krucha, za to nastepnego dnia równie dobra ale bardziej zwarta. Corka zjadła w 2 dni prawie całą:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.3.2010

świetna rolada:)

 
16.3.2010

myslę,że gdyby dodac pieczarki z cebulką,byloby jeszcze smaczniejsze,ale przepis warty wypróbowania,pozdrawiam





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!