Przepisy kulinarne
Środa, 1 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Kolacje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pasta pieczarkowa.

Pasta pieczarkowa. Malwina Walicka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka
  • 4 ząbki czosnku
  • 300 ml soku pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • mieszanka przypraw kebab- gyros

Domowa pasta do chleba, wspaniała na zimno i na ciepło.

Etapy przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę, następnie wrzucić razem z pieczarkami na rozgrzaną patelnię. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Po 10 minutach smażenia dodać startą marchewkę i wyciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie wlać sok pomidorowy. Doprawić do smaku, polecam mieszankę przypraw kebab- gyros, ale można dodać to co najbardziej lubimy. W kwestii przypraw przepis można dowolnie modyfikować. Całość smażymy około 10 minut, po czym przemielamy w maszynce. Następnie pastę wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405