Bangers and Mash

Ocena:

4.5 (159)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
Przepis z kuchni irlandzkiej

Składniki:

  • 6 kiełbasek bangers,
  • 4 - 6 duże obrane i pokrajane na ćwiartki ziemniaki,
  • sól,
  • pół szklanki mleka,
  • 2 łyżki masła,
  • gałka muszkatołowa,
  • 2 cebule pokrojone na plasterki,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon,
  • pół szklanki wina,
  • pół kostki bulionu drobiowego rozpuszczonej w 300 ml wody,
  • sól i pieprz do smaku.

Bangers and mash - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kiełbaski usmażyć lub zgrillować. Ugotować ziemniaki. Ziemniaki osączyć i z dodatkiem mleka, masła, soli oraz gałki muszkatołowej wyrobić na gładkie puree. Rozgrzać olej i smażyć na brązowo cebulę. Dodać mąkę, musztardę oraz wino, a chwilę później bulion. Gotować do zgęstnienia. Kiełbaski podawać z puree polane przygotowanym sosem.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
  • Facebook: http://www.facebook.com/pages/Kuchnia-Ireny-i-Andrzeja/119861784693798
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne