Okoń morski

Ocena:

4.54 (155)

  • 60 min.
  • dla 4 osób

Przepis na okonia:

Składniki:

  • Bulion z ryb
  • - 1 kg ryb chudych
  • - koper włoski
  • - 1 zielone jabłko
  • - werbena - kilka gałązek
  • - tymianek
  • - estragon
  • - anyż gwiazdkowy
  • - szczypta szafranu
  • - pieprz / sól
  • - skóra z 1 cytryny
  • - 200 gram małży Venus
  • - groszek majowy lub mrożony
  • - bób
  • - 4 filet z okonia morskiego

Okoń morski - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Gotujemy delikatny bulion z ryb z dodatkiem skóry z cytryny, anyżu gwiazdkowego i szafranu. Zaparzamy wrzątkiem kilka gałązek werbeny cytrynowej, estragonu i tymianku. Wlewamy do bulionu.
  • Jednocześnie gotujemy na parze filety okonia morskiego ze skórą, na którym układamy ugotowane wcześniej: bób, małże Venus, groszek, chińskie cebulki, zielone jabłko, świeży koper włoski i świeże zioła.
  • Całość lekko polewamy ziołowym bulionem.
  • Przepis pochodzi z restauracji Rozbrat 20
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne