Sos krewetkowy.

Ocena:

4.58 (175)

  • 35 min.
  • dla 4 osób
Krewetki namoczyć,odcedzić,usunąć skorupki.Utrzeć na pastę,dodać utarte jarzyny,smażyć i wymieszać

Składniki:

  • 200 g.krewetek,
  • 4-6 świeżych,czerwonych papryczek chilli,
  • 8 szalotek,
  • 2 duże łyżki oleju,
  • sok z cytryny,
  • sól.

Sos krewetkowy. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Krewetki namoczyć w ciepłej wodzie.Po 10 min.odcedzić i usunąć ze skorupek,utrzeć
  • w moździeżu na pastę i smażyć na suchej patelni przez 5 min.często mieszając.
  • 2.Papryczki i szalotki pokroić drobno i również utrzeć w moździeżu na gładką pastę.Smaż-
  • -yć na oleju gorącym z 2-3 min.Dodać krewetki i zmniejszyć ogień i smażyć na rumiano
  • przez 15 min.
  • 3.Dodać sok z cytryny,sól i wymieszać.Ostudzić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne