Sznycle z indyka

Ocena:

4.5 (151)

  • 45 min.
  • dla 4 osób

Sznycle z indyka - obiadowa propozycja, jak podać filet z indyka. Sznycle z indyka wyjdą soczyste, nie za suche i po prostu pyszne. Na talerzu serwujemy z ulubionymi dodatkami.

Składniki:

  • 4 sznycle z piersi indyka (po 15 dag)
  • łyżka miodu
  • łyżka sherry
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sznycle z indyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Miód wymieszać z sherry
  • przecierem pomidorowym
  • 2 łyżkami oleju i dość sporą ilością pieprzu. Marynatą wysmarować sznycle
  • wstawić do lodówki na 30 minut.
  • Sznycle wyjąć
  • lekko otrząsnąć z marynaty
  • oprószyć solą. Ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie
  • grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać z bagietką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne