Kociołek warzyw z ziołami

Ocena:

4.53 (201)

  • 20 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 20 minut
Porcja: 230 kcal
Składniki na 6–8 porcji

Składniki:

  • 50 dag kapusty włoskiej
  • 50 dag pomidorów
  • 2 małe cukinie
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 3 ziemniaki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 łyżki pasty pomidorowej
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki ugotowanego ryżu
  • 10 dag podgotowanego makaronu
  • 5 dag parmezanu
  • 2 łyżki świeżych ziół: bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu
  • sól, pieprz

Kociołek warzyw z ziołami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę oczyścić, opłukać, usunąć głąb, pokroić w grube paski. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, pokroić.
  • Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać kapustę, ziemniaki. Dusić około 5 min, ciągle mieszając.
  • Wlać bulion, dodać fasolkę, doprowadzić do wrzenia. Przykryć, gotować 10 min na małym ogniu.
  • Cukinie umyć, odciąć końcówki, pokroić w kostkę. Wraz z pastą pomidorową dodać do zupy.
  • Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować kolejne 5 min.
  • Wsypać makaron i ryż. Doprawić. Przed podaniem posypać serem i ziołami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne