Dla ilu osób gotujesz?

11 kolekcji przepisów

37562 przepisów

Dla ilu osób zwykle gotujecie? Najłatwiej przygotowywać jedzenie dla parzystej liczby osób. Podział na dwoje, czworo, sześcioro czy ośmioro nie jest trudny. Z trójką, piątką czy siódemką osób sprawa nieco się komplikuje, ale w gruncie rzeczy to po prostu kwestia wprawy.

W naszej galerii znajdziecie bardzo różne przepisy, dostosowane zarówno do jedzenia w pojedynkę, jak i w parze czy biesiadowania w większej grupie. Warto zwracać uwagę na ilość kupowanych składników i odpowiednią liczbę porcji - w końcu nikt nie lubi ani nie chce niepotrzebnie marnować jedzenia!

Dla ilu osób dziś gotujemy?

Artykuły powiązane

Dieta fleksitariańska
06.05.2020

Fleksitarianizm w praktyce, czyli na czym polega flexitarianizm

Flexitarianizm (połączenie dwóch słów: „elastyczny” i „wegetariański”) jest z jedną z najzdrowszych i najłatwiejszych diet na świecie. Nie ma w niej reżimu, a jest mnóstwo smaku i dowolności. To elastyczne podejście do żywienia stawia na pierwszym miejscu warzywa oraz owoce i pozwala na spożywanie mięsa w mniejszych ilościach, ale lepszej jakości. Główne założenia diety to proste przepisy z dostępnych składników, zachęca ona również do eliminowania żywności przetworzonej. Prosto z książki Kingi Paruzel "Flexitarianizm" podpowiadamy najważniejsze zasady i... sprawdzony przepis.

Lekko na wiosnę
28.04.2020

8 powodów, dlaczego warto kupić wydanie specjalne Moje Gotowanie Lekko na wiosnę

Dieta na wiosnę to m.in. lekkie propozycje na śniadania, obiad czy kolację. Lekkie przekąski z sezonowych składników też powinny znaleźć się w naszym jadłospisie. Dużo propozycji na proste dania znajdziecie w nowym wydaniu specjalnym Moje Gotowanie Lekko na wiosnę. Oto 8 smakowitych powodów, dlaczego warto mieć swój egzemplarz!