Przepisy kulinarne
Środa, 27 Maja 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44782
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

WZ

WZ
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin

Składniki

  • CIASTO:
  • 5 JAJ,1 SZKL. CUKRU,1 SZKL. MĄKI,1/2 SZKL.KAKAO CIEMNEGO,1 ŁYŻKA KAWY MIELONEJ, 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA,
  • BITA ŚMIETANA:
  • 9 ŚNIEŻEK,4x400 ML.ŚMIETANY 18%,CUKIER WANILIOWY
  • POLEWA:
  • 6 ŁYŻ.WODY,
  • 6 ŁYŻ. CUKRU,
  • 1/2 MARGARYNY,
  • 4 ŁYŻ. KAKAO

PYSZNE I SZYBKIE CIASTO

Etapy przygotowania

CIASTO PIECZEMY JAK NA BISZKOPT.pIECZEMY W ŚREDNIEJ BLASZE OK. 50 MIN. W TEMP. 180. ŚNIEŻKI UBIJAMY ZE ŚMEITANĄ I CUKREM WANILIOWYM. GDY CIASTO WYSTYGNIE KROIMY JE NA 3 CZĘŚCI I PRZEKŁADAMY GRUBO BITĄ ŚMIETANĄ. MASA: WODĘ I CUKEIR ROZPUSZCZAMY ALE NIE GOTUJEMY,DODAJEMY MARGARYNE TAK SAMO ROZPUSZCZAMY NASTĘPNIE DODAJEMY KAKAO I ENERGICZNIE MIESZAMY.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
37

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
14

BezCebuli

Ilosc dodanych przepisow:
3

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
225

rachel_hudson

Ilosc dodanych przepisow:
5

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
10

BlackKitty

Ilosc dodanych przepisow:
3