Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem Klaudyna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki mleka
  • 1,5 kg winnych jabłek
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

Nowoczesna szarlotka z budyniem, dobra na każdy dzień gorąco polecam !!!

Etapy przygotowania

Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, jaja, cukier, cukier waniliowy, masło lub margarynę połączyć. Szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Ugotować budyń ( z 3 szklanek mleka). Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blaszkę. Ułożyć jabłka. Zalać gorącym budyniem. Przykryć pozostałym ciastem. Piec około 45 minut. Na koniec po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.                                                  


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
18.6.2010

Wiesz co sama się weź i jeszcze powiesz że z gazet korzystam psi !!! chyba zwariowałaś !!!

 
16.6.2010

wez sie do roboty i do pieczenia a nie z stronek czy gazet wstawiasz zdjecia

 
13.6.2010

Moja wina że wygląda tak jak upiekłam !!! Ale co do przepisu droga Pyzo to się nie przyczepiłaś, bo nie miałaś do czego hi hi !!! Sama upiec to zobaczysz !!!





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!