Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem Klaudyna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki mleka
  • 1,5 kg winnych jabłek
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

Nowoczesna szarlotka z budyniem, dobra na każdy dzień gorąco polecam !!!

Etapy przygotowania

Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, jaja, cukier, cukier waniliowy, masło lub margarynę połączyć. Szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Ugotować budyń ( z 3 szklanek mleka). Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blaszkę. Ułożyć jabłka. Zalać gorącym budyniem. Przykryć pozostałym ciastem. Piec około 45 minut. Na koniec po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.                                                  


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
18.6.2010

Wiesz co sama się weź i jeszcze powiesz że z gazet korzystam psi !!! chyba zwariowałaś !!!

 
16.6.2010

wez sie do roboty i do pieczenia a nie z stronek czy gazet wstawiasz zdjecia

 
13.6.2010

Moja wina że wygląda tak jak upiekłam !!! Ale co do przepisu droga Pyzo to się nie przyczepiłaś, bo nie miałaś do czego hi hi !!! Sama upiec to zobaczysz !!!





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36