Przepisy kulinarne
Wtorek, 29 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44009
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sernik biało-czarny

Sernik biało-czarny  Aida
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 70 minut

Składniki

  • WARSTWA CIEMNA
  • 250 g margaryny
  • 2-3 łyżki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • WARSTWA SEROWA
  • 1 kg sera (zmielonego)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 125 g margaryny (PALMA) - miękka
  • 2 lyżki (duże) mąki ziemniaczanej
  • 5 jaj
  • 1 zapach cytrynowy

lekki z nutką cytrynową

Etapy przygotowania

WARSTWA CIEMNA

- margarynę+kakao+cukier+wodę zagotować, rozpuścić i ostudzić

- do zimnego dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - dobrze zmiksować

WARSTWA SEROWA

- wszystkie składniki wymieszać,  z białek ubić pianę i dodać do masy serowej

Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą; wylać 1/2 ciemnego ciasta, na to całą masę serową a na wierzch ponownie 1/2 ciasta ciemnego. Wstawiamy do zimnego piekarnika, ustawiamy temperature 200 stopni na 65-70 minut. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku na ok. 20 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
03.9.2010

Jaka ma być wielkość blaszki?prezentuje się suuuuper!!!

 
21.1.2010

i jest boski :) dziękuję!

 
21.1.2010

i jest boski :) dziękuję!





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
221

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55