Przepisy kulinarne
Piątek, 27 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44635
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rogaliki francuskie

Rogaliki francuskie
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 kg maki
  • 2 margaryny
  • ½ litra śmietany
  • 2 jajka i 1 żółtko
  • Marmolada
  • Białko do smarowania
  • Cukiereczki do posypania

Piekę je zawsze w okresie Bożego Narodzenia:)

Etapy przygotowania

   

Proszek do pieczenia, mąkę, margarynę, śmietanę i jajka wymieszać i urobić na jednolite ciasto. Rozwałkować w koło o pociąć ciasto na pół, połówki znów na pół tak aby powstały trójkąty. Na szerszym rogu umieścić marmoladę i zwijać ciasto w stronę środka. Zgiąć w półksiężyc. Posmarować białkiem i posypać kolorowymi cukiereczkami. Piec na złocisty kolor.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
21.7.2009

szkoda ze niema zdjęcia.





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
samsos

Ilosc dodanych przepisow:
22

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

michałbernaci

Ilosc dodanych przepisow:
1