Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rogaliki francuskie

Rogaliki francuskie
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 kg maki
  • 2 margaryny
  • ½ litra śmietany
  • 2 jajka i 1 żółtko
  • Marmolada
  • Białko do smarowania
  • Cukiereczki do posypania

Piekę je zawsze w okresie Bożego Narodzenia:)

Etapy przygotowania

   

Proszek do pieczenia, mąkę, margarynę, śmietanę i jajka wymieszać i urobić na jednolite ciasto. Rozwałkować w koło o pociąć ciasto na pół, połówki znów na pół tak aby powstały trójkąty. Na szerszym rogu umieścić marmoladę i zwijać ciasto w stronę środka. Zgiąć w półksiężyc. Posmarować białkiem i posypać kolorowymi cukiereczkami. Piec na złocisty kolor.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
21.7.2009

szkoda ze niema zdjęcia.





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!