Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rafaello na biszkopcie

Rafaello na biszkopcie Danusia19671
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • jajka 9 szt
  • mąka szymanowska 2 szkl
  • cukier 2 szkl
  • mąka ziemniaczana 2 łyżek płaskich
  • ocet 10% 1 łyżka płaska
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • śmietana kremówka 36% 0,5 litra
  • śnieżka 2 torebki
  • czekolada biała z Biedronki 2 szt
  • wiórki kokosowe 200 dag
  • alkohol do nasączenia ciasta
  • aromat rumowy do zapachu

Rafaello palce lizać.

Etapy przygotowania

BISZKOPT
Ubić białka z cukrem na sztywno.
Do ubitej piany dodać żółtka i ocet.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .
Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM
Czekolady rozpuścić na parze.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami i rozpuszczoną czekoladą.
Gdy krem jest gęsty wsypać wiórki, trochę wiórków zostawić na wierzch ciasta.
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu na ciasto
I znowu nasączony biszkopt+krem, posypać wiórkami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
22.12.2010

super ciasto :)

 
18.3.2010

doskonale ciasto - upieklam biszkopt w tortownicy i podzielilam na 4 po przelozeniu kremem wychodzi doskonaly tort kokosowy

 
21.2.2010

wow!wyśmienite ciasto!





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210