Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43587
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

plesniak

plesniak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Czas pieczenia: 50 minut

Składniki

  • 1,1/2 kostka palmy
  • 6 jaj (bialka do osobnego naczynia i ubic)
  • 4 lyzki cukru
  • 4 szklanki maki
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 1 lyzka kakao
  • sloik agrestu

nie wiem czemu taka nazwa ale pyszne jest;)

Etapy przygotowania

palme z cukrem iu zoltkami utrzec na mase pozniej dadac make i proszek gnieciemy reka tak az nie bedzie sie kleic robimy kulke  i kroim na 3 czesci. Jedna czesc kladziewmy na dol blachy jak krucke ciasto 2 miejsza czesc mieszamy z kakalem i robimy takie okruszyny ktore rozrzucamy na bialej masie na to wyrzucamy agrest na to piane z bialek ktora ubijamy z cukrem na to tarkujemy nam grubych okach tarki reszte ciasta


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
17.8.2009

Lubie plesniak,szczegolnie jak upiecze go szwagierka:).

 
17.8.2009

Dlatego ma taką nazwę, że ta pianka w cieście do złudzenia przypomina pleśń. Fakt, ciasto smaczne- moja babcie często robi z jabłkami.





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!