Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44054
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

PIERNIK Z DŻEMEM

PIERNIK Z DŻEMEM Ulka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 80 minut

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 15 dag masła
  • 1/2 słoika dżemu
  • 1 łyżka sody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 paczka przyprawy do piernika
  • bakalie
  • masło do wysmarowania formy
  • bułka tarta do posypania formy

Przepis na piernik z dżemem gotowy do spożycia zaraz po upieczeniu.

Etapy przygotowania

Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Stopniowo dodawać mąkę cały czas ucierając. Sodę rozpuścić w letnim mleku i dodawać cienkim strumyczkiem. Następnie dodać dżem, przyprawę, bakalie. Na koniec pianę ubitą z białek. Wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec około 50 min. W średnio nagrzanym piekarniku.  


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36