Przepisy kulinarne
Środa, 1 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pianka na zimno

Pianka na zimno madziaaa_p
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas chłodzenia / mrożenia: 60 minut
Ilość porcji: 20

Składniki

  • 2 x mleko skondensowane 200ml
  • dwie galaretki (smaki dowolne)
  • paczka biszkoptów

Pianka to niezwykle lekki i przepyszny deser, który smakuje kazdemu i nie jest pracochłonny.

Etapy przygotowania

Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu. Czekamy aż zacznie gęstnieć,nie może być jednak całkowicie zsiadnięta. Na brytfannie układamy gęsto biszkopty. Ubijamy 200ml mleka skondensowanego dolewając następnie przyrządzoną galaretkę, po czym wylewamy na przygotowane biszkopty.Uwaga! Każdy smak galaretki i 200 ml mleka ubijamy osobno. Całość można posypać owocami (np. truskawki, jagody).


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.7.2009

ale pyszniutkie ;)

 
08.7.2009

Przepyszne! Wszyscy się nią zachwycają:) A wcale nie wymaga dużo pracy.

 
08.7.2009

szybkie i napewno smaczne





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406