Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pączki z lodówki

Pączki z lodówki Marek Malinowski
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas smażenia: 20 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 35

Składniki

  • 1 kilogram mąki
  • 14 dag drożdży
  • 4 łyżki oleju
  • 4 całe jaja
  • 2/3 łyżki cukru
  • 2 szklanki mleka
  • pół kostki masła lub margaryny
  • szczypta soli

Pączki są puszyste i świeże. Miękkie ciasto w połączeniu z dobrym dżemem. Godne Polecenia.

Etapy przygotowania

Wszystkie składniki razem połączyć, zamieścić i wstawić do lodówki na 1 godzinę . Po wyjęciu gdy ciasto podwoi swoją objętość z porcji wielkości kurzego jajka robić placuszki, nakładać
po porcji powideł i zlepiać, formując pączki. Układać je na posypanej mąką deseczce, odstawić do wyrośnięcia. .

Smażenie:
W garnku rozgrzać tłuszcz,  wkładać pączki i smażyć na złoty kolor z obu stron . Wyjmując układać je na talerzu wyłożonym papierowymi serwetkami. Ostudzone posypać cukrem pudrem lub lukrem z odrobiną zapachu rumowego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
15.3.2010

ciekawy przepis na te paczki, napweno go wypróbuję

 
13.3.2010

Te pączki są wyśmienite normalnie palce lizać wypróbowałam ten sposób i teraz tak zawsze robię miam miam pychotka:)

 
10.3.2010

Wyglądają apetycznie.





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230

Ilosc dodanych przepisow:
403

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36