Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Masa budyniowa

Masa budyniowa lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 1 budyń waniliowy z cukrem
  • 3 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 Łyżki cukru
  • kostka margaryny "PALMA"

Masa nie tylko do ciast, ale i tortów i wielu innych deserów.

Etapy przygotowania

Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szkalnki.

W zimnym mleku rozrabiamy budyń z mąką.

Maleko w garnku słodzimy, Gotujemy budyń.

Najlepiej na noc bo musi ostygnąć. 

Margarynę ucieramy dodając po łyżce zimnego budyniu. 

Masa jest ekstra. Ja osobiście przekładam nią torty. Pasuje do ciastek nadziewanych.

Pycha


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.7.2011

margaryna? może jeszcze aspartam w słodziku bo się cukier źle miesza...

 
23.10.2010

Gdy nie było kremów gotowców, robiłem krem podobnie tylko nie dodawałem już mąki i masło zamiast Palmy (nie było innych margaryn tylko jedno ohydztwo). Albo fotka źle Cy wyszła, albo krem wygląda jak "lekko zwarzony", może za krótko miksowany. Lepiej kremy miksuje się z masłem/margaryna, w naczyniu węższym i wyższym.Pozdrawiam

 
23.10.2010

zdublowany





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117