Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Krem mascarpone z owocami jagodowymi

Krem mascarpone z owocami jagodowymi
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Czas inny: 30 minut
Kaloryczność: 520 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 25 dag malin
  • 12 dag jeżyn
  • 12 dag czerwonych porzeczek
  • 25 dag czarnych jagód
  • 2 niepełne szklanki soku z czarnej porzeczki
  • sok z pomarańczy
  • 50 dag serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżka likieru malinowego
  • łyżeczka cukru pudru
  • 4 dag pistacji

Etapy przygotowania

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Owoce opłukać, oczyścić, pozbawić szypułek.

Sok porzeczkowy wymieszać z sokiem z pomarańczy, zalać owoce, odstawić na 30 minut.

Mascarpone wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Rozłożyć do pucharków, obłożyć owocami, skropić likierem malinowym, posypać cukrem pudrem i pistacjami.

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405