Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44431
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

keks tradycyjny

keks tradycyjny
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 50 minut

Składniki

  • * 200 g margaryny
  • * 3/4 szkl. cukru pudru
  • * 4 jajka
  • * 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia
  • * 200 g mąki
  • * aromat migdałowy lub rumowy
  • * 2-3 łyżki rumu
  • * cukier waniliowy
  • * 2 szkl. bakalii obtoczonych w 1 1/2 łyżki mąki
  • * biała polewa

długo zachowuje swoją świeżość

Etapy przygotowania

       

  1. Margarynę o temp. pokojowej utrzeć z  pudrem na krem, dodawać po jajku.
  2. Następnie dodać aromat ,  wan. i rum.
  3. Makę wymieszać z proszkiem, wsypywać do ciasta po łyżce.
  4. Gdy wszystkie składniki dobrze się połączą, wyłączyć mikser i dodać bakalie obtoczone w mące, wymieszać delikatnie łyżką.
  5. Piec ok. 50 min.
  6. Po ostudzeniu przygotować polewę i  np. siekanymi orzechami i skórką pomarańczową.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
28.4.2010

Musi być smaczny.





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962