Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44223
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

keks tradycyjny

keks tradycyjny
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 50 minut

Składniki

  • * 200 g margaryny
  • * 3/4 szkl. cukru pudru
  • * 4 jajka
  • * 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia
  • * 200 g mąki
  • * aromat migdałowy lub rumowy
  • * 2-3 łyżki rumu
  • * cukier waniliowy
  • * 2 szkl. bakalii obtoczonych w 1 1/2 łyżki mąki
  • * biała polewa

długo zachowuje swoją świeżość

Etapy przygotowania

       

  1. Margarynę o temp. pokojowej utrzeć z  pudrem na krem, dodawać po jajku.
  2. Następnie dodać aromat ,  wan. i rum.
  3. Makę wymieszać z proszkiem, wsypywać do ciasta po łyżce.
  4. Gdy wszystkie składniki dobrze się połączą, wyłączyć mikser i dodać bakalie obtoczone w mące, wymieszać delikatnie łyżką.
  5. Piec ok. 50 min.
  6. Po ostudzeniu przygotować polewę i  np. siekanymi orzechami i skórką pomarańczową.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
28.4.2010

Musi być smaczny.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210