Przepisy kulinarne
Czwartek, 27 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44350
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Desery

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KANTYCZKA

KANTYCZKA ŁUKASZ
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas pieczenia: 30 minut

Składniki

  • 2,5 szkl mąki
  • 8 jaj
  • 2 szkl cukru
  • 1,5 kostki margaryny
  • 0,5 szkl maku
  • 0,5 szkl wiórek kokosowych
  • 2 łyż proszku
  • 2 łyż kakao
  • 2 paczki okrągłych biszkopcików
  • marmolada miękka morelowa lub wieloowocowa

BARDZO SMACZNE CIACHO Z BISZKOPCIKAMI. Z DZIECIŃSTWA

Etapy przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku. wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z margaryną. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej mak a do trzeciej wiórki. Na blache wysmarowana margaryną i posypaną bułką tartą, wyłożyć pierwsze ciasto makowe na nie biszkopty na nie cienką warstwę marmolady, następnie ciasto kakaowe biszkopty i marmoladę. Na wierzch ciasto białe. Piec w temp. 180 stopni ok 1 godz. upieczone ciasto polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
08.3.2010

To jest bardzo pyszne ciasto -choć ogromnie pracochłonne.Bardzo je lubię i piekę od czasu do czasu. W mojej wersji -do 3 części -(jasnej )nie dodaję kokosu .Natomiast na biszkopciki nakładam dżem morelowy lub brzoskwiniowy.Polecam spróbować . Pozdrawiam.Halina

 
05.3.2010

wygląda na smaczne, trzeba bedzie wypróbować

 
27.2.2010

O bardzo fajny przepis ;)





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2959